dimarts, 22 de març del 2016

El Grup Excursionista La Mola del curs "Societat i Institucions..."

Es va fundar el 1924 i el formaven majoritàriament membres de la classe treballadora. Els fundadors van ser simpatitzants de l’excursionisme que desitjaven propagar l’activitat excursionista i formar esportistes en aquesta pràctica.
Com que els recursos eren migrats les excursions eren de breu durada i sense allunyar-se gaire de Terrassa.
Les excursions dels membres del grup van adquirir caràcter estable ja que es repetien cada any per celebrar els aniversaris de l’entitat o quan es pujava a Sant Llorenç per retre homenatge a la natura.
A l’inici dels anys trenta l’entitat va decidir que es procuraria programar cada any dues o tres excursions a llocs una mica més allunyats com ara Núria, els Pirineus orientals i el sud de França.
S’havien creat diverses seccions:
-d’atletisme
-càmping
-infantil
-femenina
Amb la creació de la secció atlètica es va celebrar la I Travessia de La Mola i es va organitzar el I Gran Premi de Terrassa de marxa.
La creació de la secció de càmping es feia en resposta a la vida urbana. Amb aquesta pràctica es compensaven les hores de treball a les fàbriques.
Es van organitzar conferències de geologia, prehistòria i altres matèries; es va convocar un concurs de plànols i guies d’excursions, es va organitzar una exposició de postals i es crear un incipient museu.

La guerra civil va estroncar la trajectòria d’aquesta associació excursionista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada