diumenge, 4 d’octubre del 2015

Cicle de conferències del CEHT

El Centre d'Estudis Històrics de Terrassa organitza cada any un Cicle de conferències per donar a conèixer diferents aspectes de la història, cultura, economia de la societat terrassenca o catalana. Enguany la temàtica escollida ha estat el moviment veïnal durant la transició a Terrassa.
Els propers dijous 8, 15 i 22 d'octubre tindran lloc les tres taules rodones programades. Podeu veure el detall i conèixer els ponents, al programa adjunt.
Es tracta d'una activitat gratuïta i oberta a tota la ciutadania interessada en la història en general i en el moviment veïnal en particular.
Una de les activitats de difusió de les ciències socials poden ser els cicles de conferències on es presenten les conclusions de treballs de recerca amb l'afany de donar-les a conèixer a companys de professió, estudiants universitaris, professors i, també, a persones que no pertanyen al mateix col·lectiu però interessades en ampliar els seus coneixements. Al costat d'intervencions més acadèmiques n'hi poden haver que constitueixen un exercici de memòria col·lectiva compartida. Serien les taules rodones protagonitzades per tres o quatre testimonis significatius d'un fet o període.
Ambdues fórmules, si són ben moderades, posen a disposició dels assistents metodologia, resultats, bibliografia... coneixement humanístic del marc local o general.
Aquesta és una de les missions dels centres d'estudis i altres associacions locals: posar a l'abast de la ciutadania interessada els treballs que es fan a la població sense oblidar els que es realitzen dins l'àmbit universitari i fer evident que no són tan lluny els uns dels altres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada